Скоро

Український Software Development Forum 2.0

Ukrainian Software Development Forum 2.0 — масштабний захід для ТОП менеджменту ІТ компаній, який вдруге проводить Асоціація ІТ України. Цьогоріч у фокусі дискусії будуть такі теми: динаміка ринку ІТ-праці, економічна ситуаціях у країнах потенційних замовників та конкурентів, кейси з вирішення нестандартних управлінських задач у сфері ІТ та державна політика щодо галузі. 

Серед запрошених спікерів — керівники та власники ТОП-10 ІТ-компаній, представники органів влади, що відповідають за сферу ІТ та незалежні експерти й бізнес-консультанти.

Під час обговорення гості зможуть особисто вплинути на розвиток галузі, а також насолодитися неформальним спілкуванням із колегами за смачним частуванням.

Захід відбудеться 10 вересня. Деталі на сайті http://outsourcingforum.org.ua/ 


IT Weekend Ukraine 2014

13 вересня у Львові відбудеться чи не наймасштабніша ІТ-подія року — IT Weekend Ukraine, яку вже втретє організовує українська компанія SoftServe.

IT Weekend Ukraine — це міжнародна конференція, створена для обміну досвідом та ідеями, а також для формування і становлення української спільноти ІТ-професіоналів. Цей проект стане ідеальною нагодою прокачати свої навички та познайомитися зі світовими лідерами в сфері IT — Dell, Skype, SoftServe, Ciclum, ABBYY Lingvo та іншими.

На конференції обговорюватимуть такі теми:

- розробка програмного забезпечення
- мобільні рішення
- Data Science
- тестування програмного забезпечення
- успішне управління ІТ-проектами
- Agile-технології
- бізнес-аналіз

Після офіційної частини відбудеться урочисте нагородження найкращих спеціалістів ІТ-галузі — Ukrainian IT Awards.

Поспішайте зареєструватися, адже ранні пташки отримають вигіднішу пропозицію.

Детальніше за посиланням: http://ukraine.itweekend.ua/ 


IT Recruitment & Management 3.0: Всеукраїнський IT HR Форум у Харкові

27 вересня в Харкові відбудеться довгоочікувана подія у сфері підбору та управління персоналом - Всеукраїнський IT HR Форум: IT Recruitment & Management 3.0.

Сьогодні Україна займає 4-е місце у світі за кількістю працівників IT-сфери, а Харків по праву вважається столицеюIT. Тому саме тут було вирішено провести 1-й Всеукраїнський IT HR Форум - IT Recruitment & Management 3.0.

IT Recruitment & Management 3.0 - це місце зустрічі професіоналів у сфері управління IT-персоналом та власників бізнесу з усієї України для обміну досвідом, обговорення актуальних питань і отримання практичних та ефективних методів управління людськими ресурсами.

Спікерами Форуму стануть провідні фахівці IT HR сфери із таких компаній, як: IBM Україна, EPAM, Global Logic, SoftServe, Luxoft, IT-Solutions, ITStaff і багато ін.

Дізнайтеся, які інноваційні підходи, комунікації і технології можуть допомогти у вирішенні HR питань. Під час Форуму плануються:

- Доповіді та майстер-класи від провідних фахівців галузі;
- Пленарна дискусія;
- Спілкування з колегами на професійні теми в форматі Open Space;
- Open job board (можливість розміщення вакансій, попередня співбесіда);
- Розіграш подарунків від партнерів та спонсорів.

Не пропустіть можливість стати учасником найбільшого заходу, присвяченого управлінню людськими ресурсами в IT сфері, презентувати свою компанію та отримати корисну інформацію для подальшого розвитку бізнесу.

Детальніша інформація, а також умови участі та реєстрації — на сайті: http://hrconference.com.ua/ 

Слідкуйте за новинами в соцмережах і першими дізнавайтеся про спікерів та акції:

Facebook: https://www.facebook.com/it.hr.forum  
ВКонтакте: http://vk.com/it_hr.forum 

Організатор:
Yuppie Group Int. — International Network and Career platform / Міжнародне співтовариство професіоналів і кар'єрна платформа
HR Клуб “HR coffee & talks” https://www.facebook.com/HRcoffee 


Всеукраїнський чемпіонат з веб-розробки від Ua Web Challenge

3 серпня завершується відбірковий етап всеукраїнського чемпіонату з веб-розробки в номінації “Веб-дизайнер”. Головна мета проекту — допомогти найкращим фахівцям та провідним ІТ-компаніям зустріти один одного. Такий формат змагання — це чудовий шанс не тільки перевірити себе та покращити професійний рівень, але й знайти нові можливості (знайомства з колегами та потенційними роботодавцями, корисні контакти, вигідні замовлення).

Чемпіонат проходить у 3 етапи. Після реєстрації учасники отримують завдання й чекають на рішення суддівської комісії. У півфінал, який пройде 30-31 серпня в Києві, буде відібрано 70-80 учасників. Фінальний етап відбудеться 22-23 листопада.

До суддівської комісії входять провідні експерти в галузі ІТ — Геннадій Осіпенко, Дмитро Потіха, Rey Meyson та Саша Трегуб, які під час фіналу проведуть власні майстер-класи. Всі завдання від суддів максимально прив'язані до бізнес-реалій.

Детальна інформація про чемпіонат на сайті: http://uawebchallenge.com/ 


Новини

Україна в рейтингу Global Innovation Index

Україна зайняла 63 місце у щорічному Глобальному інноваційному індексі 2014 року, розташувавшись між Бахрейном (62) та Іорданією (64). Рейтинг укладається Корнельським університетом, школою бізнесу INSEAD та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності. Цьогоріч у рейтинговій таблиці лідирують Швейцарія, Великобританія та Швеція.

Варто відмітити, що значення українського індексу інновацій на сьогодні досягло максимуму чотирьох останніх років і склало 36,3 бали, що перевищує середнє значення індексу серед держав з рівнем доходу нижчим за середній (29,5%), але все ще не досягає середньоєвропейського рівня (47,2%).

Крім того, в рамках Глобального Інноваційного Індексу аналітики розподілили країни на три сегменти — лідери, учні та нерозвинуті країни — залежно від розміру ВВП на душу населення при оцінці впливу на нього інноваційних ринків. Україна розташувалася ближче до центру кривої в сегменті “учні”. Це означає, що наша країна рухається на шляху до інноваційного лідерства.

Рейтинг публікується з 2007 року. Він охоплює 143 країни та враховує 81 показник, включаючи інноваційні можливості країни, якість інновацій, їх результати та розвиток інноваційної інфраструктури.

Детальніше на сайті http://www.globalinnovationindex.org/ 

DOPOMOGA IT & Telecom Resources нагороджена Почесною грамотою

13 грудня команда DOPOMOGA IT & Telecom Resources була відзначена Почесною грамотою за ефективну командну роботу, підвищення стандартів якості пошуку і підбору персоналу, збільшення кількості міжнародних проектів і ключових клієнтів.

Яна Ганжа, Крістіна Недзельницька, Вікторія Окрент, Ірина Плотиця — ви всі молодці, так тримати!

Куди і чому хочуть виїхати українські програмісти

Український портал DOU опублікував результати опитування українських розробників про роботу за кордоном. В опитуванні взяли участь 3109 IT-спеціалістів, з них 2354 осіб думають про релокацію за кордон, 422 на час опитування працюють в іншій країні, 76 мають досвід закордонної роботи, але вже повернулися в Україну. Лише 257 осіб не планують переїжджати за кордон.

Найпопулярнішою країною для переїзду виявилися США (58,7%). На другому і третьому місцях — Німеччина (42,3%) і Канада (33,8%).

Переважну більшість українських IT-спеціалістів цікавить довгостроковий переїзд або ж релокація назавжди. При цьому основна мотивація — високий рівень життя. Також серед інших причин програмісти називали міжнародний досвід, розширення професійних горизонтів, рівень зарплати та нові проекти.

Що цікаво, 82% опитаних не відчувають впевненості у рішенні покинути країну. Головна причина — недостатній рівень знання іноземної мови (16%). Недолік технічних знань констатують у себе лише 8% опитаних.

ІТ-спеціалісти воліють не їхати в невідомість, а вирішити питання з роботою заздалегідь. Що стосується місця роботи, то більшість опитуваних (61%) хочуть знайти місце у великій продуктової компанії.

8,2% українських програмістів, які взяли участь в опитуванні, не мають наміру переїжджати в іншу країну, оскільки задоволені життям на батьківщині.

Більше інформації тут.

Аналітики прогнозують падіння ІТ-ринку в 2014 році

Сьогодні експерти не поспішають робити позитивні прогнози щодо IT-ринку. Війна й валютні коливання нанесли серйозний удар по економіці країни. Згідно з квітневими прогнозами IDC, ІТ-ринок у 2014 році впаде на 25%.

Відносно спокійно можуть себе відчувати лише аутсорсери, котрих не торкнулося падіння гривні. Проте українська ІТ-галузь це не лише аутсорсинг. Падіння, в першу чергу, торкнеться виробників і постачальників. Експерти прогнозують зниження ІТ-закупок в корпоративному секторі майже на 50%. Українські підприємства не поспішатимуть i з легалізацією програмного забезпечення. Як наслідок, негативна динаміка буде характерна сегменту ІТ-консалтингу й системної інтеграції. Державний сектор теж призупинив ІТ-закупки, оскільки немає економічної стабільності, а всі бюджети спрямовані на АТО.

Як уже мовилося, збережуть об'єми продажів сектори професійних ІТ-послуг і аутсорсингу, хмарних сервісів і аутстафінгу. На думку експертів, ці сегменти триматимуться на плаву, оскільки більшість підприємств намагатимуться скоротити витрати, віддавши непрофільні функції на аутсорсинг.

Швидких змін в ІТ-галузі не прогнозують, оскільки пріоритет влада відає розвитку енергетики й енергозберігаючих технологій. Безсумнівно, ріст цих галузей потягне за собою розвиток ІТ, але пізніше. ІТ-галузь стане затребуваною лише тоді, коли ми закінчимо війну й перейдемо до реформ.

Джерело: http://www.epravda.com.ua/ 

Consultant
Онлайн консультант
Поставити питання