Скоро

Lviv IT Arena

Уже зовсім скоро 2-4 жовтня конференція Lviv IT Arena збере понад 700 учасників з України та всього світу на стадіоні «Арена Львів». На учасників чекають виступи близько 100 спікерів міжнародного рівня в 11 секціях від UI/UX до Google Development, а також безліч сюрпризів – тест-драйв і фотосесія з Tesla, Google Glass, вечірки і розваги.

У секції Startup доповідатимуть найкрутіші засновники українських технологічних стартапів - Петро Бондаревський (Internet Investments Group), Андрій Колодюк (Aventures Capital), Олексій Орап (YouScan), Дмитро Бариській (LaMetric), Євген Шпіка (Pics.io), Максим Іщенко (Dou.ua) та інші.

Конференція стане цікавою для всіх, хто працює в ІТ індустрії. Вона допоможе дізнатися про найновіші тенденції в ІТ та отримати масу цікавих контактів. А для стартапів це чудова можливість знайти ангельські інвестиції!

Знайти детальну інформацію про конференцію та придбати квитки можна на сайті


19-21 вересня в Одесі відбудеться другий хакатон Startup Weekend!

Хакатон Startup Weekend створений для того, щоб підприємці-початківці працювали над своєю ідеєю, не відриваючись від місця, рівно 54 години! Світ знає безліч успішних проектів та команд, які сформувалися саме таким способом!

План заходу:

П'ятниця: знайомство і короткі презентації ідей.

Субота: активна робота над ідеєю, спілкування з менторами і експертами.

Неділя: фінальна презентація прототипів проектів + прощальна вечірка.

Вартість участі: $ 35

У ціну квитка включені харчування, а також робоче місце для всієї команди. На вибір командам надається різноманітне дозвілля: екскурсії та прогулянки по Одесі, а також закрита вечірка з представниками локального IT ринку.

Подробиці заходу і список менторів тут

Відповідь на всі запитання: odessa@startupweekend.org або 063-498-23-58

Місце проведення: офіс DataArt, г. Одесса, ул. Маразлієвська, 1/20

Окрема реєстрація на екскурсії по Одесі. 

 


U.T.Gem Conference: Презентація української IT-галузі

Перша міжнародна конференція, присвячена IT-талантам, досягненням ІТ-галузі й стартап-індустрії України — U.T.Gem — пройде18 вересня в Сан-Франциско. Організатори планують зібрати близько тисячі учасників, серед яких ІТ-підприємці, розробники, венчурниі інвестори, бізнес-ангели, стартап-акселератори, венчурні фонди, сервісні ІТ-компанії й студенти технічних спеціальностей з України й США.

У програмі конференції — виступи зірок ІТ та венчурного бізнесу Кремнієвої долини, дискусійні панелі, широкомасштабне експо, а також шоу-кейси топ-10 найуспішніших українських стартапів, які вийшли на глобальний ринок. Організовують конференцію — бізнес-акселератор Happy Farm, Європейська Бізнес-Асоціація, компанія EPAM, U.S. - Ukraine Business Council.


Хакатон міст від України до Польщі

31 серпня завершується термін подачі заявки на участь в українсько-польському проекті Hackathon Bridge. Метою конкурсу є розвиток інтеграції між Україною та Польщею, пошук оригінальних ідей та рішень у сфері бізнесу, культури та суспільства.

Команди-учасники Хакатону мають складатися мінімум із двох членів — українця та поляка, чий вік не перевищує 28 років. Поданий проект повинен орієнтуватися на польсько-українську співпрацю та бути виконаним протягом 3 місяців з моменту оголошення результатів. 30 вересня журі обере три команди-переможця, які отримають 10 000 євро на розвиток власних ініціатив.

Конкурс відбувається під патронатом Посла ЄС Міхаля Боні.

Детальна інформація на сайті: http://hackathonbridge.com/


Новини

Україна в рейтингу Global Innovation Index

Україна зайняла 63 місце у щорічному Глобальному інноваційному індексі 2014 року, розташувавшись між Бахрейном (62) та Іорданією (64). Рейтинг укладається Корнельським університетом, школою бізнесу INSEAD та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності. Цьогоріч у рейтинговій таблиці лідирують Швейцарія, Великобританія та Швеція.

Варто відмітити, що значення українського індексу інновацій на сьогодні досягло максимуму чотирьох останніх років і склало 36,3 бали, що перевищує середнє значення індексу серед держав з рівнем доходу нижчим за середній (29,5%), але все ще не досягає середньоєвропейського рівня (47,2%).

Крім того, в рамках Глобального Інноваційного Індексу аналітики розподілили країни на три сегменти — лідери, учні та нерозвинуті країни — залежно від розміру ВВП на душу населення при оцінці впливу на нього інноваційних ринків. Україна розташувалася ближче до центру кривої в сегменті “учні”. Це означає, що наша країна рухається на шляху до інноваційного лідерства.

Рейтинг публікується з 2007 року. Він охоплює 143 країни та враховує 81 показник, включаючи інноваційні можливості країни, якість інновацій, їх результати та розвиток інноваційної інфраструктури.

Детальніше на сайті http://www.globalinnovationindex.org/ 

DOPOMOGA IT & Telecom Resources нагороджена Почесною грамотою

13 грудня команда DOPOMOGA IT & Telecom Resources була відзначена Почесною грамотою за ефективну командну роботу, підвищення стандартів якості пошуку і підбору персоналу, збільшення кількості міжнародних проектів і ключових клієнтів.

Яна Ганжа, Крістіна Недзельницька, Вікторія Окрент, Ірина Плотиця — ви всі молодці, так тримати!

Куди і чому хочуть виїхати українські програмісти

Український портал DOU опублікував результати опитування українських розробників про роботу за кордоном. В опитуванні взяли участь 3109 IT-спеціалістів, з них 2354 осіб думають про релокацію за кордон, 422 на час опитування працюють в іншій країні, 76 мають досвід закордонної роботи, але вже повернулися в Україну. Лише 257 осіб не планують переїжджати за кордон.

Найпопулярнішою країною для переїзду виявилися США (58,7%). На другому і третьому місцях — Німеччина (42,3%) і Канада (33,8%).

Переважну більшість українських IT-спеціалістів цікавить довгостроковий переїзд або ж релокація назавжди. При цьому основна мотивація — високий рівень життя. Також серед інших причин програмісти називали міжнародний досвід, розширення професійних горизонтів, рівень зарплати та нові проекти.

Що цікаво, 82% опитаних не відчувають впевненості у рішенні покинути країну. Головна причина — недостатній рівень знання іноземної мови (16%). Недолік технічних знань констатують у себе лише 8% опитаних.

ІТ-спеціалісти воліють не їхати в невідомість, а вирішити питання з роботою заздалегідь. Що стосується місця роботи, то більшість опитуваних (61%) хочуть знайти місце у великій продуктової компанії.

8,2% українських програмістів, які взяли участь в опитуванні, не мають наміру переїжджати в іншу країну, оскільки задоволені життям на батьківщині.

Більше інформації тут.

Аналітики прогнозують падіння ІТ-ринку в 2014 році

Сьогодні експерти не поспішають робити позитивні прогнози щодо IT-ринку. Війна й валютні коливання нанесли серйозний удар по економіці країни. Згідно з квітневими прогнозами IDC, ІТ-ринок у 2014 році впаде на 25%.

Відносно спокійно можуть себе відчувати лише аутсорсери, котрих не торкнулося падіння гривні. Проте українська ІТ-галузь це не лише аутсорсинг. Падіння, в першу чергу, торкнеться виробників і постачальників. Експерти прогнозують зниження ІТ-закупок в корпоративному секторі майже на 50%. Українські підприємства не поспішатимуть i з легалізацією програмного забезпечення. Як наслідок, негативна динаміка буде характерна сегменту ІТ-консалтингу й системної інтеграції. Державний сектор теж призупинив ІТ-закупки, оскільки немає економічної стабільності, а всі бюджети спрямовані на АТО.

Як уже мовилося, збережуть об'єми продажів сектори професійних ІТ-послуг і аутсорсингу, хмарних сервісів і аутстафінгу. На думку експертів, ці сегменти триматимуться на плаву, оскільки більшість підприємств намагатимуться скоротити витрати, віддавши непрофільні функції на аутсорсинг.

Швидких змін в ІТ-галузі не прогнозують, оскільки пріоритет влада відає розвитку енергетики й енергозберігаючих технологій. Безсумнівно, ріст цих галузей потягне за собою розвиток ІТ, але пізніше. ІТ-галузь стане затребуваною лише тоді, коли ми закінчимо війну й перейдемо до реформ.

Джерело: http://www.epravda.com.ua/ 

Consultant
Онлайн консультант
Поставити питання