Скоро

HR-IT'2014 у Києві!

За підтримки DOPOMOGA IT&Telecom у Києві відбудеться Конференція управління персоналом в IT-сфері - HR-IT'2014!
Конференція матиме місце 22-23 травня в конференц-холі «Ірпінь».
Тема конференції цього року - Integrate me right: гнучка компанія, гнучкий менеджмент, гнучка команда, гнучка система і вражаючі результати!
Учасники конференції як завжди - директори з персоналу, керівники відділів персоналу, HR менеджери, HR-дженералісти.
У програмі конференції:
•доповіді колег з різних країн, міст і компаній;
•круглий столи на актуальні теми;
•вечірня програма.
Паралельно буде працювати три зали, будь-який учасник зможе обрати, яка тема йому цікавіша, і відвідати обрану доповідь.
Цього року HR-IT відбудеться вже вчетверте. "HR-IT'2014 буде особливою з кількох причин. - Коментує організатор конференції, директор компанії RTC Оксана Краснопольська. - По-перше, цього року значно розширилася географія доповідачів. На конференції виступлять доповідачі з усього світу (Великобританія, Німеччина, США) у спеціальному форматі: 15 хвилин про HR, що новенького. Серед доповідачів свою участь підтвердили співробітники таких компаній як Luxoft (Україна), SoftServe, Epam (Білорусія), AmazingHiring, Проект "Пряники", Microsoft (Україна), DOU (Україна), Sigma (Україна), Life. По-друге, кількість учасників HR-IT з року в рік неухильно зростає. Цього року ми вже очікуємо в гості близько 170 учасників. Ну і атмосфера, звичайно, заслуговує окремої згадки. Конференція проходить вже вчетверте і основна частина учасників відвідує її не вперше. HR-ІТ - це вже не тільки майданчик для професійних розмов, а й місце зустрічі давніх друзів".
Попередня програма


DOPOMOGA IT & Telecom Resources - інформаційний партнер «UniversITy» в Києві

9-10 листопада в Києві за інформаційної підтримки DOPOMOGA IT & Telecom Resources відбудеться освітня конференція «UniversITy».

«UniversITy» - це платформа, де талановита молодь отримає якісні та актуальні знання, ознайомиться з останніми тенденціями сфери IT, зможе перейняти досвід провідних фахівців галузі. Конференція «UniversITy - 2013» збере разом 150 учасників, 12 спікерів і створить відкриту атмосферу для спілкування та навчання.

Тема конференції - «Clouds of Innovation». Учасники дізнаються про новітні тренди у сфері інформаційних технологій, а також почують експертні прогнози про те, що? де? коли? очікується в цій індустрії.

Для учасників це не тільки можливість отримати нові знання, але й познайомитися з представниками провідних IТ-компаній, а також дізнатися про професійні стажування в міжнародних компаніях у цій сфері.

Організатором конференції виступає міжнародна молодіжна організація AIESEC.

Реєстрація та більш детальна інформація за посиланням:

university2013fall.tk/


DOPOMOGA IT & Telecom Resources - співорганізатор career4it

25-26 жовтня 2013 у Києві пройде Міжнародна виставка розвитку IT кар'єри career4it – унікальна можливість роботодавцям в найкоротші терміни найняти талановитий персонал, який хоче реалізувати себе в найбільш інноваційних проектах у творчій невимушеній атмосфері.

У програмі виставки 4 блоки: IT Employer expo, IT Lounge, IT Освіта та Дискусії. Обговорення актуальних тем в IT індустрії, семінари, майстер-класи та тренди – все це представлять у рамках своїх виступів ведучі та практикуючі представники IT (Jesper Lindholt, Marianna Yarosh, Nikolay Savin, Evgeniya Cherevko). Особлива частина Дискусії відведена проведенню круглого столу на тему «Куди краще емігрувати в Європу? Україна або закордон?», модератором якого буде Alla Pestsova, директор DOPOMOGA IT & Telecom Resources.

Географія учасників і відвідувачів career4it охоплює більше 20 країн: Німеччина, Австрія, Швейцарія, Франціїя, Бельгія, Нідерланди, Польща, Чехія, Словаччина, Естонія, Литва, Латвія, Швеція, Данія, Норвегія, США, Канада, Ізраїль, Україна, Росія, Білорусія.

http://career4it.com 


Як IT Weekend Ukraine 2013 формував майбутнє сьогодні

14 вересня у Києві відбулася Міжнародна конференція IT Weekend Ukraine, що зібрала разом понад 600 учасників і 30 спікерів, визнаних світових IT-експертів, серед яких: Alan Harlan (Chief Executive Officer, SoftServe), Mark Randall (Chief Strategist, Adobe), Alistair Cockburn (Agile Guru), Russell A. Hertzberg (Vice President, SaaS and ISV Solutions, SoftServe), Tarun Sharma (VP, R&D, BMC Software and CEO, BMC Software India Pvt Ltd.).

У рамках конференції пройшов урочистий захід IT Awards, де відзначали людей, які своєю працею та діяльністю сприяли розвитку ІТ-галузі в цілому. Переможцями цього року стали:

Business Analysis – Денис Гобов,

Quality Assurance – Оксана Стецяк,

Project Management – Віталій Мороз,

IT Education – Владислав Янович,

Software Architecture – Олександр Краковецький,

Software Engineering – Антон Відіщев.

Алла Пєсцова була запрошена на конференцію IT Weekend Ukraine та церемонію IT Awards як офіційне обличчя Генерального інформаційного партнеру DOPOMOGA IT&Telecom Resources та могла самостійно впевнитися в користі й перспективі цього свята «науки та розваг».

http://itweekend.ua/  


Новини

З Новим Роком!

Нехай рік, що минає, забере всі негаразди, марні хвилювання та сумні спогади, а залишить лише гордість за вірно обраний шлях! 

Ділимось враженнями!

Просто незабутнє враження від IT Recruitment & Management 3.0 в Харкові. Два потоки - рекрутинг і HR. Вільне пересування між двома потоками, можливість вибору найбільш цікавих тем, постійний формат діалогу. Дуже цікаві і сильні спікери. Формат - доповідь, питання, обговорення, практика. Кожна година відведена на доповідь, пролітала просто як 5 хвилин. А ще багато народу! :) Всі люди хочуть вчитися, хочуть спілкування. Такі форуми - це класна тусовка людей, об'єднаних спільною професією, спільними інтересами. Людей, які шукають нових знань, нових знайомств.

З Днем Незалежності, Латвія!

Ми тепло вітаємо наших латвійських колег з Днем Незалежності Латвії. Це головне державне свято Латвіі, що відзначається 18 листопада в пам'ять проголошення незалежності 1918 року.

Нехай цей день Незалежності заповнює ваше життя щастям і процвітанням!

Щасливого Дня Незалежності!

IT в Латвії: відгуки українських розробників

Багаторічна співпраця з латвійськими компаніями, часті відрядження в Ригу і, як наслідок, велика кількість нових знайомств і розповідей новоспечених латишів-українців, що зважилися на переїзд і роботу в сфері IT в Латвії, - все це підштовхнуло мене до бажання поділитися інформацією. Адже навіть самій відчайдушній і безстрашній людині не буває легко зважитися на крутий поворот у житті - зміну не тільки місця роботи, але ще й країни.


Вважається, що при всій європейськості Латвії, ця країна дуже проста у адаптації для українців, навіть серед своїх прибалтійських сусідок Литви та Естонії. IT-ринок в Латвії розвивається досить швидко, є масштабні проекти (наприклад, у квітні цього року в Ризі пройшла грандіозна конференція DPA INDUSTRY DAY, яка зібрала разом представників Microsoft, IBM, Frost & Sullivan). Якісних фахівців завжди не вистачає, тому латвійські компанії звертаються до сусідніх країн за допомогою. Причин для цього декілька: схожість менталітетів, хороша освіта і висока працездатність.

Латвія прийшла на ринок України 3-4 роки тому, і за цей час попит на наших кандидатів дуже виріс. Фахівців готові брати як у великі аутсорси, так і в невеликі компанії, які займаються своїм продуктом. Частіше в Ригу переїжджають з Харкова та Одеси, рідше - з Києва.


Я попросила кількох українських айтішників, які переїхали до Латвії, розповісти про життя і роботу в цій країні.


Данило Білик, переїхав до Риги в серпні 2013:
«В цілому, самі латиші чудові хлопці, але іноді складно спілкуватися, бо часто вони не говорять російською, а англійську знають зазвичай ніби непогано - але спілкування на чужому для обох мовою складно.
Якщо вивчити латиську - вони будуть раді з вами дружити. Власне російськомовні латиші - це звичайні європейці, які вміють тримати емоції, не висловлювати свою думку, поки не запитають, і т.д. Дружні стосунки з ними цілком вірогідні. У плані мови, якою ти розмовляєш, немає поганого ставлення, але багато принципово не використовують російську, хоч і розуміють. Пару раз в закладах я зустрічав "фиркаючих" офіціанток, тому краще відразу звертатися англійською, навіть якщо ви спілкуєтеся в компанії за столиком російською.
В усьому іншому - медицина, страховка, транспорт, комуналка - все краще, але дорожче, ніж в Україні. Ціна оренди в центрі Ризі 3-х кімнатної квартири - в середньому 500 євро, ціна на околиці - 350-400 євро, залежно від ремонту. "Однушка" в центрі і на околиці - 400 і 300 євро відповідно, комуналка + опалення за "однушку" влітку / взимку (без лічильників води / електрики) в гарному будинку (економному) - 50 і 130 євро відповідно. За "троячку" влітку - 80 євро і 200+ євро взимку. Добре мати власне газове опалення, тарифи газ 0,52 м3, світло 0,17 квт. Фрукти та овочі дешеві, м'ясо та молочна продукція дорога, а ось риба дешева ».


Дмитро Ведмідь, переїхав до Риги в лютому 2015:
«З житлом проблем не було, можливо, тому що я спочатку цінни вказав трохи вище. Але з квартирою я визначився ще в Україні, сюди приїхав і в перший день заселився. Гарні квартири досить дорогі. Хороші і дешеві тільки по знайомству можна знайти.
На рахунок спілкування з колегами - з цим проблем немає ніяких. Я думаю, це більше залежить від тебе самого, наскільки ти товариський і як просто тобі знаходити підхід до людей. Я швидко знайшов тут хороших хлопців, з якими не тільки працюємо разом, а й проводимо вільний час ».

Латвія зараз прагне до того, щоб конкурувати на світовому рівні у сфері інформаційних технологій, і тому пропонує фахівцям цього ринку вигідні умови для розвитку і просування своїх компаній як бренду, а разом з ними і своїх розробників. Так що грунт цілком благодатний :)

Consultant
Онлайн консультант
Поставити питання