Скоро

Український Software Development Forum 2.0

Ukrainian Software Development Forum 2.0 — масштабний захід для ТОП менеджменту ІТ компаній, який вдруге проводить Асоціація ІТ України. Цьогоріч у фокусі дискусії будуть такі теми: динаміка ринку ІТ-праці, економічна ситуаціях у країнах потенційних замовників та конкурентів, кейси з вирішення нестандартних управлінських задач у сфері ІТ та державна політика щодо галузі. 

Серед запрошених спікерів — керівники та власники ТОП-10 ІТ-компаній, представники органів влади, що відповідають за сферу ІТ та незалежні експерти й бізнес-консультанти.

Під час обговорення гості зможуть особисто вплинути на розвиток галузі, а також насолодитися неформальним спілкуванням із колегами за смачним частуванням.

Захід відбудеться 10 вересня. Деталі на сайті http://outsourcingforum.org.ua/ 


IT Weekend Ukraine 2014

13 вересня у Львові відбудеться чи не наймасштабніша ІТ-подія року — IT Weekend Ukraine, яку вже втретє організовує українська компанія SoftServe.

IT Weekend Ukraine — це міжнародна конференція, створена для обміну досвідом та ідеями, а також для формування і становлення української спільноти ІТ-професіоналів. Цей проект стане ідеальною нагодою прокачати свої навички та познайомитися зі світовими лідерами в сфері IT — Dell, Skype, SoftServe, Ciclum, ABBYY Lingvo та іншими.

На конференції обговорюватимуть такі теми:

- розробка програмного забезпечення
- мобільні рішення
- Data Science
- тестування програмного забезпечення
- успішне управління ІТ-проектами
- Agile-технології
- бізнес-аналіз

Після офіційної частини відбудеться урочисте нагородження найкращих спеціалістів ІТ-галузі — Ukrainian IT Awards.

Поспішайте зареєструватися, адже ранні пташки отримають вигіднішу пропозицію.

Детальніше за посиланням: http://ukraine.itweekend.ua/ 


IT Recruitment & Management 3.0: Всеукраїнський IT HR Форум у Харкові

27 вересня в Харкові відбудеться довгоочікувана подія у сфері підбору та управління персоналом - Всеукраїнський IT HR Форум: IT Recruitment & Management 3.0.

Сьогодні Україна займає 4-е місце у світі за кількістю працівників IT-сфери, а Харків по праву вважається столицеюIT. Тому саме тут було вирішено провести 1-й Всеукраїнський IT HR Форум - IT Recruitment & Management 3.0.

IT Recruitment & Management 3.0 - це місце зустрічі професіоналів у сфері управління IT-персоналом та власників бізнесу з усієї України для обміну досвідом, обговорення актуальних питань і отримання практичних та ефективних методів управління людськими ресурсами.

Спікерами Форуму стануть провідні фахівці IT HR сфери із таких компаній, як: IBM Україна, EPAM, Global Logic, SoftServe, Luxoft, IT-Solutions, ITStaff і багато ін.

Дізнайтеся, які інноваційні підходи, комунікації і технології можуть допомогти у вирішенні HR питань. Під час Форуму плануються:

- Доповіді та майстер-класи від провідних фахівців галузі;
- Пленарна дискусія;
- Спілкування з колегами на професійні теми в форматі Open Space;
- Open job board (можливість розміщення вакансій, попередня співбесіда);
- Розіграш подарунків від партнерів та спонсорів.

Не пропустіть можливість стати учасником найбільшого заходу, присвяченого управлінню людськими ресурсами в IT сфері, презентувати свою компанію та отримати корисну інформацію для подальшого розвитку бізнесу.

Детальніша інформація, а також умови участі та реєстрації — на сайті: http://hrconference.com.ua/ 

Слідкуйте за новинами в соцмережах і першими дізнавайтеся про спікерів та акції:

Facebook: https://www.facebook.com/it.hr.forum  
ВКонтакте: http://vk.com/it_hr.forum 

Організатор:
Yuppie Group Int. — International Network and Career platform / Міжнародне співтовариство професіоналів і кар'єрна платформа
HR Клуб “HR coffee & talks” https://www.facebook.com/HRcoffee 


Всеукраїнський чемпіонат з веб-розробки від Ua Web Challenge

3 серпня завершується відбірковий етап всеукраїнського чемпіонату з веб-розробки в номінації “Веб-дизайнер”. Головна мета проекту — допомогти найкращим фахівцям та провідним ІТ-компаніям зустріти один одного. Такий формат змагання — це чудовий шанс не тільки перевірити себе та покращити професійний рівень, але й знайти нові можливості (знайомства з колегами та потенційними роботодавцями, корисні контакти, вигідні замовлення).

Чемпіонат проходить у 3 етапи. Після реєстрації учасники отримують завдання й чекають на рішення суддівської комісії. У півфінал, який пройде 30-31 серпня в Києві, буде відібрано 70-80 учасників. Фінальний етап відбудеться 22-23 листопада.

До суддівської комісії входять провідні експерти в галузі ІТ — Геннадій Осіпенко, Дмитро Потіха, Rey Meyson та Саша Трегуб, які під час фіналу проведуть власні майстер-класи. Всі завдання від суддів максимально прив'язані до бізнес-реалій.

Детальна інформація про чемпіонат на сайті: http://uawebchallenge.com/ 


Новини

З Новим Роком!

Нехай рік, що минає, забере всі негаразди, марні хвилювання та сумні спогади, а залишить лише гордість за вірно обраний шлях! 

Ділимось враженнями!

Просто незабутнє враження від IT Recruitment & Management 3.0 в Харкові. Два потоки - рекрутинг і HR. Вільне пересування між двома потоками, можливість вибору найбільш цікавих тем, постійний формат діалогу. Дуже цікаві і сильні спікери. Формат - доповідь, питання, обговорення, практика. Кожна година відведена на доповідь, пролітала просто як 5 хвилин. А ще багато народу! :) Всі люди хочуть вчитися, хочуть спілкування. Такі форуми - це класна тусовка людей, об'єднаних спільною професією, спільними інтересами. Людей, які шукають нових знань, нових знайомств.

З Днем Незалежності, Латвія!

Ми тепло вітаємо наших латвійських колег з Днем Незалежності Латвії. Це головне державне свято Латвіі, що відзначається 18 листопада в пам'ять проголошення незалежності 1918 року.

Нехай цей день Незалежності заповнює ваше життя щастям і процвітанням!

Щасливого Дня Незалежності!

IT в Латвії: відгуки українських розробників

Багаторічна співпраця з латвійськими компаніями, часті відрядження в Ригу і, як наслідок, велика кількість нових знайомств і розповідей новоспечених латишів-українців, що зважилися на переїзд і роботу в сфері IT в Латвії, - все це підштовхнуло мене до бажання поділитися інформацією. Адже навіть самій відчайдушній і безстрашній людині не буває легко зважитися на крутий поворот у житті - зміну не тільки місця роботи, але ще й країни.


Вважається, що при всій європейськості Латвії, ця країна дуже проста у адаптації для українців, навіть серед своїх прибалтійських сусідок Литви та Естонії. IT-ринок в Латвії розвивається досить швидко, є масштабні проекти (наприклад, у квітні цього року в Ризі пройшла грандіозна конференція DPA INDUSTRY DAY, яка зібрала разом представників Microsoft, IBM, Frost & Sullivan). Якісних фахівців завжди не вистачає, тому латвійські компанії звертаються до сусідніх країн за допомогою. Причин для цього декілька: схожість менталітетів, хороша освіта і висока працездатність.

Латвія прийшла на ринок України 3-4 роки тому, і за цей час попит на наших кандидатів дуже виріс. Фахівців готові брати як у великі аутсорси, так і в невеликі компанії, які займаються своїм продуктом. Частіше в Ригу переїжджають з Харкова та Одеси, рідше - з Києва.


Я попросила кількох українських айтішників, які переїхали до Латвії, розповісти про життя і роботу в цій країні.


Данило Білик, переїхав до Риги в серпні 2013:
«В цілому, самі латиші чудові хлопці, але іноді складно спілкуватися, бо часто вони не говорять російською, а англійську знають зазвичай ніби непогано - але спілкування на чужому для обох мовою складно.
Якщо вивчити латиську - вони будуть раді з вами дружити. Власне російськомовні латиші - це звичайні європейці, які вміють тримати емоції, не висловлювати свою думку, поки не запитають, і т.д. Дружні стосунки з ними цілком вірогідні. У плані мови, якою ти розмовляєш, немає поганого ставлення, але багато принципово не використовують російську, хоч і розуміють. Пару раз в закладах я зустрічав "фиркаючих" офіціанток, тому краще відразу звертатися англійською, навіть якщо ви спілкуєтеся в компанії за столиком російською.
В усьому іншому - медицина, страховка, транспорт, комуналка - все краще, але дорожче, ніж в Україні. Ціна оренди в центрі Ризі 3-х кімнатної квартири - в середньому 500 євро, ціна на околиці - 350-400 євро, залежно від ремонту. "Однушка" в центрі і на околиці - 400 і 300 євро відповідно, комуналка + опалення за "однушку" влітку / взимку (без лічильників води / електрики) в гарному будинку (економному) - 50 і 130 євро відповідно. За "троячку" влітку - 80 євро і 200+ євро взимку. Добре мати власне газове опалення, тарифи газ 0,52 м3, світло 0,17 квт. Фрукти та овочі дешеві, м'ясо та молочна продукція дорога, а ось риба дешева ».


Дмитро Ведмідь, переїхав до Риги в лютому 2015:
«З житлом проблем не було, можливо, тому що я спочатку цінни вказав трохи вище. Але з квартирою я визначився ще в Україні, сюди приїхав і в перший день заселився. Гарні квартири досить дорогі. Хороші і дешеві тільки по знайомству можна знайти.
На рахунок спілкування з колегами - з цим проблем немає ніяких. Я думаю, це більше залежить від тебе самого, наскільки ти товариський і як просто тобі знаходити підхід до людей. Я швидко знайшов тут хороших хлопців, з якими не тільки працюємо разом, а й проводимо вільний час ».

Латвія зараз прагне до того, щоб конкурувати на світовому рівні у сфері інформаційних технологій, і тому пропонує фахівцям цього ринку вигідні умови для розвитку і просування своїх компаній як бренду, а разом з ними і своїх розробників. Так що грунт цілком благодатний :)

Consultant
Онлайн консультант
Поставити питання