Скоро

DOPOMOGA IT&Telecom Resources обмінялася досвідом з IT-рекрутерами з усієї країни під час конференції HR-IT

Директор DOPOMOGA IT & Telecom Resources Алла Пєсцова презентувала на щорічній конференції, присвяченій управлінню персоналом в IT-сфері, унікальну доповідь "Підбір рідкісних фахівців: вийти за межі дозволеного", в ході якої надала готові рішення підбору "рідкісних птахів" й презентувала власні практики.

Особиста подяка організатора HR IT Оксани Краснопольської: "Дякую за Вашу доповідь і участь у нашій конференції. Завжди приємно, коли діляться досвідом практики! Сподіваємося, що і для Вас участь у нашій конференції була цікавою і плідною.
Бачимо по Facebook та інших соціальних мережах, як багато корисних знайомств сталося на нашому заході, а значить, одна з цілей досягнута. А так як Ваша доповідь і доповіді інших спікерів були дуже цікавими і актуальними, сподіваємося, що наш захід дасть ще один поштовх для розвитку HR в IT."

DOPOMOGA IT & Telecom Resources - генеральний рекрутинговий партнер HR-IT.

Пост-реліз HR IT http://hr-it.org.ua/otchety_konferencii/hr_it2013/ 

Фотозвіт HR IT https://picasaweb.google.com/101081481270564667218/HRIT2013 


Поради від DOPOMOGA IT & Telecom Resources під час практичної конференції «RECRUITING ON TOP-2013».

13 червня в Києві відбулася практична конференція для керівників відділів персоналу та професійних рекрутерів "RECRUITING ON TOP-2013", під час якої Алла Пєсцова доповідала у рамках круглого столу на тему "Яка ефективність соціальних мереж у рекрутигу: одиничні результати чи повноцінний канал залучення кандидатів?". Були розглянуті питання:

* Які соціальні ресурси можна використовувати для пошуку кандидатів?
* Як оцінити результати роботи через соціальні мережі?
* Які є  ризики під час використання соціальних мереж?
* Як стримувати натиск кандидатів, які знаходять рекрутера в соціальних мережах?
* Як шукати рекомендації в інтернет ресурсах?
* Питання етики за використання інформації в соціальних мережах.

Фотозвіт http://alturl.com/p73dk 

Офіційний сайт конференції http://www.pcg-event.com/event_details.php?conf=23&wt=0#k 


DOPOMOGA IT&Telecom Resources - генеральний партнер міжнародної конференції IT Weekend Ukraine 2013

IT Weekend Ukraine 2013 – міжнародна конференція для лідерів ІТ-галузі, яку організовує компанія SoftServe. Головний фокус конференції – інноваційні дослідження в розробці додатків до мобільних пристроїв, якісна розробка програмного забезпечення, ефективне управління командою та покращення бізнес-систем.

У присутніх на конференції буде можливість ознайомитися із процесами розробки програмного забезпечення на прикладі проектів таких світових гігантів як Adobe, BMC Software, GlobalLogic, Microsoft, Luxoft, SoftServe, Skype, Zentelligence, Яндекс тощо, подискутувати про нові можливості та нагальні питання у розробці програмного забезпечення.

Після офіційної частини конференції відбудеться урочисте нагородження найкращих професіоналів IT-галузі - Ukrainian IT Awards 2013.

DOPOMOGA IT&Telecom Resources надасть конференції широку медіапідтримку серед IT-рекрутерів та IT-спеціалістів за рахунок реклами на офіційному сайті, на сторінці у Facebook http://alturl.com/fcwz6 та у дайджесті HR Outlook.

Офіційний сайт http://itweekend.ua  


Новини

З Новим Роком!

Нехай рік, що минає, забере всі негаразди, марні хвилювання та сумні спогади, а залишить лише гордість за вірно обраний шлях! 

Ділимось враженнями!

Просто незабутнє враження від IT Recruitment & Management 3.0 в Харкові. Два потоки - рекрутинг і HR. Вільне пересування між двома потоками, можливість вибору найбільш цікавих тем, постійний формат діалогу. Дуже цікаві і сильні спікери. Формат - доповідь, питання, обговорення, практика. Кожна година відведена на доповідь, пролітала просто як 5 хвилин. А ще багато народу! :) Всі люди хочуть вчитися, хочуть спілкування. Такі форуми - це класна тусовка людей, об'єднаних спільною професією, спільними інтересами. Людей, які шукають нових знань, нових знайомств.

З Днем Незалежності, Латвія!

Ми тепло вітаємо наших латвійських колег з Днем Незалежності Латвії. Це головне державне свято Латвіі, що відзначається 18 листопада в пам'ять проголошення незалежності 1918 року.

Нехай цей день Незалежності заповнює ваше життя щастям і процвітанням!

Щасливого Дня Незалежності!

IT в Латвії: відгуки українських розробників

Багаторічна співпраця з латвійськими компаніями, часті відрядження в Ригу і, як наслідок, велика кількість нових знайомств і розповідей новоспечених латишів-українців, що зважилися на переїзд і роботу в сфері IT в Латвії, - все це підштовхнуло мене до бажання поділитися інформацією. Адже навіть самій відчайдушній і безстрашній людині не буває легко зважитися на крутий поворот у житті - зміну не тільки місця роботи, але ще й країни.


Вважається, що при всій європейськості Латвії, ця країна дуже проста у адаптації для українців, навіть серед своїх прибалтійських сусідок Литви та Естонії. IT-ринок в Латвії розвивається досить швидко, є масштабні проекти (наприклад, у квітні цього року в Ризі пройшла грандіозна конференція DPA INDUSTRY DAY, яка зібрала разом представників Microsoft, IBM, Frost & Sullivan). Якісних фахівців завжди не вистачає, тому латвійські компанії звертаються до сусідніх країн за допомогою. Причин для цього декілька: схожість менталітетів, хороша освіта і висока працездатність.

Латвія прийшла на ринок України 3-4 роки тому, і за цей час попит на наших кандидатів дуже виріс. Фахівців готові брати як у великі аутсорси, так і в невеликі компанії, які займаються своїм продуктом. Частіше в Ригу переїжджають з Харкова та Одеси, рідше - з Києва.


Я попросила кількох українських айтішників, які переїхали до Латвії, розповісти про життя і роботу в цій країні.


Данило Білик, переїхав до Риги в серпні 2013:
«В цілому, самі латиші чудові хлопці, але іноді складно спілкуватися, бо часто вони не говорять російською, а англійську знають зазвичай ніби непогано - але спілкування на чужому для обох мовою складно.
Якщо вивчити латиську - вони будуть раді з вами дружити. Власне російськомовні латиші - це звичайні європейці, які вміють тримати емоції, не висловлювати свою думку, поки не запитають, і т.д. Дружні стосунки з ними цілком вірогідні. У плані мови, якою ти розмовляєш, немає поганого ставлення, але багато принципово не використовують російську, хоч і розуміють. Пару раз в закладах я зустрічав "фиркаючих" офіціанток, тому краще відразу звертатися англійською, навіть якщо ви спілкуєтеся в компанії за столиком російською.
В усьому іншому - медицина, страховка, транспорт, комуналка - все краще, але дорожче, ніж в Україні. Ціна оренди в центрі Ризі 3-х кімнатної квартири - в середньому 500 євро, ціна на околиці - 350-400 євро, залежно від ремонту. "Однушка" в центрі і на околиці - 400 і 300 євро відповідно, комуналка + опалення за "однушку" влітку / взимку (без лічильників води / електрики) в гарному будинку (економному) - 50 і 130 євро відповідно. За "троячку" влітку - 80 євро і 200+ євро взимку. Добре мати власне газове опалення, тарифи газ 0,52 м3, світло 0,17 квт. Фрукти та овочі дешеві, м'ясо та молочна продукція дорога, а ось риба дешева ».


Дмитро Ведмідь, переїхав до Риги в лютому 2015:
«З житлом проблем не було, можливо, тому що я спочатку цінни вказав трохи вище. Але з квартирою я визначився ще в Україні, сюди приїхав і в перший день заселився. Гарні квартири досить дорогі. Хороші і дешеві тільки по знайомству можна знайти.
На рахунок спілкування з колегами - з цим проблем немає ніяких. Я думаю, це більше залежить від тебе самого, наскільки ти товариський і як просто тобі знаходити підхід до людей. Я швидко знайшов тут хороших хлопців, з якими не тільки працюємо разом, а й проводимо вільний час ».

Латвія зараз прагне до того, щоб конкурувати на світовому рівні у сфері інформаційних технологій, і тому пропонує фахівцям цього ринку вигідні умови для розвитку і просування своїх компаній як бренду, а разом з ними і своїх розробників. Так що грунт цілком благодатний :)

Consultant
Онлайн консультант
Поставити питання